Wekelijks vers gebakken

Peter bakt elke week een verse batch Totally Nuts en Crazy Chocolate in ons eigen bakatelier. Een bewuste keuze voor lokaal én ambachtelijk. En die typische crunch in Lynn's granola? Die ontstaat door de stevige muziek waarnaar Peter luistert tijdens het bakken. ;-)

Van onze keuken ...
naar ons eigen bakatelier

 

Lynn’s granola zag het levenslicht in onze eigen keuken thuis. Daar hebben we maandenlang samen geëxperimenteerd en geproefd om tot de lekkerste granola te komen. Ook ons zoontje Matteo – toen zes jaar – proefde mee en gaf graag zijn eerlijke oordeel.

 

Zodra we de perfecte mix hadden gevonden, trok Peter maandelijks naar een bevriende bakker in Limburg om onze granola te maken. Want voedselveiligheid staat uiteraard voorop. Op de plek waar je bakt voor verkoop, mag je niet eten … en een aparte nieuwe keuken bouwen in ons huis zagen we niet meteen zitten.


Ondertussen trekt Peter niet meer naar Overpelt, maar naar ons eigen bakatelier in Lokeren. Minder kilometers om af te leggen (en volledige controle over de muziekkeuze). We blijven onze Limburgse vriend en bakker wel heel dankbaar voor de hulp in de beginjaren van Lynn’s granola.

Blik achter de schermen van het bakproces van Totally Nuts

 

Benieuwd hoe het bakproces verloopt? De eerste stap is het betere mengwerk. Peter weegt alle ingrediënten, zoals de knapperige noten, heerlijke granen en lekkere agavesiroop nauwkeurig af en roert alles om. Daarna gaat de mix in de mengmachine, die alles in een rustig tempo mengt.

 

Zodra de granola goed gemixt is, schept Peter het mengsel op de bakplaten. Nog even alles goed uitspreiden … en de bakplaten gaan de oven in. Daar mag de granola lekker bruinbakken. Niet te lang, maar zeker ook niet te kort. Want de knapperigheid hangt natuurlijk niet alleen van de soundtrack in het bakatelier af.

 

Na de oven volgt er afkoeltijd en gaat de granola voor een tweede keer in de mengmachine. De veenbessen zijn de finishing touch. Daarna giet Peter de granola in de potjes, klaar voor verkoop via onze webshop of een van onze vele verdeelpunten.

 

Kortom, alles gebeurt in één atelier en door één man. Lokaal, ambachtelijk en met veel liefde.


Then what?
Granola, of course!

Peter bakt steevast op de tonen van een stevige portie rockmuziek. Zijn all time favorites? Van Foo Fighters tot Balthazar. Van Red Hot Chilli Peppers tot Neil Young. 

Wat gebakken wordt met liefde, smaakt zo veel beter! De crunch in onze granola hebben we dan ook echt te danken aan de punch in onze muziek ... en uiteraard aan onze rockende bakker.

Let's keep on rockin!

SHOP NOW ROCK MET ONS MEE
ontdek onze favoriete baking songs




© 2024 Goesting in Gezondheid BV - BTW BE 0644.742.667 - Bautschoot 5, 9160 Lokeren
Algemene voorwaarden - Online betalen - Verzenden & retourneren - Privacy policy - Cookie policy - Sitemap Quoted: Websites met méér
Om je surfervaring te verbeteren maak ik gebruik van cookies. Wat bedoel je hiermee Lynn?   OK