Vier redenen om te ontbijten met granola

Je ontbijt geeft je de energie die je nodig hebt om de dag goed te starten en er voluit voor te gaan. Ik geloof in de combinatie van lekker én gezond. En op werkdagen mag het ook snel gaan. Ontbijten met granola is dan de perfecte keuze. En wel om deze vier redenen:

1. Granola is een toppertje voor je gezondheid

Granola bestaat uit een mengeling van geroosterde granen, noten en zaden. Soms worden er stukjes gedroogd fruit of (zwarte) chocolade aan toegevoegd. Het geheel wordt gezoet met natuurlijke zoetstoffen zoals honing of ahornsiroop. Granola biedt heel wat gezondheidsvoordelen. Denk maar aan minder slechte cholesterol, een vlotte stoelgang, een evenwichtigere darmflora, meer energie … Het ideale gezonde en evenwichtige ontbijt dus.


2. Granola stilt je honger voor langere tijd

Heb je vaak een uur na het ontbijt alweer een knagend gevoel in je maag? Dan koos je waarschijnlijk producten met snelle suikers. Die zorgen voor een energiepiek, die daarna even vlug daalt doordat je lichaam in een recordtempo alles verwerkt heeft. Het gevolg? Een knorrende maag rond een uur of tien. Die snelle suikers zitten onder meer in pannenkoeken, sandwiches en veel soorten ontbijtgranen. Allemaal producten die we associëren met een stevig ontbijt. Maar daarom niet de beste keuze.

Granola bevat een grote hoeveelheid vezels en trage suikers waardoor je met een kleine portie lang een vol gevoel hebt. Geen rommelende maag meer, en dus geen ongezonde snackpauzes nodig tussen 10 en 11 uur. 

3. Granola is even snel klaar als cornflakes

Muesli, cruesli (crunchy muesli) of cornflakes … veel mensen kiezen ’s ochtends voor een van deze ontbijtgranen, want het is een heel gemakkelijk ontbijt om op tafel te zetten. Ook gezond, denk je? Helaas, want aan de meeste van deze ontbijtgranen worden behoorlijk veel kunstmatige zoetstoffen toegevoegd.

Wil je een gezond alternatief voor je dagelijkse kommetje ontbijtgranen? Kies dan eens voor granola met een beetje (magere) melk of yoghurt. Ook heel snel klaar, maar veel gezonder.


4. Granola biedt 101 opties

Hoe lekker en gezond het ook is, een dagelijks kommetje granola met melk of yoghurt gaat ook vervelen. Gelukkig kun je met granola nog heel wat andere kanten uit!

Wat dacht je van een ... 

Of wanneer het eens iets meer mag zijn: 

Je merkt het, de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Smakelijk!



© 2024 Goesting in Gezondheid BV - BTW BE 0644.742.667 - Bautschoot 5, 9160 Lokeren
Algemene voorwaarden - Online betalen - Verzenden & retourneren - Privacy policy - Cookie policy - Sitemap Quoted: Websites met méér
Om je surfervaring te verbeteren maak ik gebruik van cookies. Wat bedoel je hiermee Lynn?   OK